Weigering ademtest en bloedproef

vrijdag 27 oktober 2017

Hoofddorp - Op donderdagmiddag hield de politie een 33-jarige man uit Aalsmeer aan. De man was betrokken geweest bij een aanrijding en verkeerde onder invloed van alcohol.

Omstreeks 16.30 uur kreeg de politie melding van een klein verkeersongeval op de Hoofdweg in Hoofddorp. Ter plaatse bleek het te gaan om een kop-staart aanrijding met lichte schade. Een van de betrokkenen bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Hij was onvast ter been, had bloeddoorlopen ogen, praatte met dubbele tong en stonk naar de drank. In de auto van de man stond een geopende fles sterke drank.

De man moest een blaastest afleggen, maar omdat hij hier niet fatsoenlijk aan meewerkte, kreeg de politie geen testresultaat. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Hier weigerde hij mee te werken aan een bloedproef. Weigeren van een ademanalyse of bloedproef wordt aangemerkt als misdrijf en zwaar beboet.

Een 28-jarige man uit Aalsmeer, die als passagier meereed, probeerde zijn weg lopend te vervolgen. Hij was zo dronken, dat hij bijna onder auto’s liep. De man is aangehouden wegens openbare dronkenschap en overgebracht naar het politiebureau. Nadat hij weer een beetje nuchter was geworden, werd hij met een bekeuring op zak op de bus gezet.

2017221223-224

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Lijnden | 112 alarmeringen Lijnden | Goedkoop Tanken in Lijnden | Supermarkten in Lijnden | Weerbericht Lijnden